Torsk med nøttesmør

Torsk med nøttesmør
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Nydelig nøttesmør og en herlig ertepuré, fremhever torskens rene og gode smaker. En sunn og meget god middagsrett.

Fremgangsmåte

  1. Krydre torsken. Ha olje i en panne på høy varme. Stek fisken til den får en gyllen stekeskorpe. Snu fisken og la den steke et par minutter på den andre siden. Tilsett smør i pannen og øs over filetene. Torskefileten er ferdig når den flaker seg. TIPS: Du kan sjekke med et steketermometer som skal vise 55 ̊C når torsken er ferdig.
  2. Kok ertene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha ertene i en foodprosessor. Tilsett smør og fløte. Blend det hele sammen til en glatt puré og smak til med salt og pepper. Varm puréen opp i en kjele rett før servering.
  3. Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme. Når smøret blir litt gyllent og slutter å bruse, rører du inn grovhakkede hasselnøtter. La det surre sammen i 1 min.
  4. Legg tomatene i en ildfast form og ha over olivenolje, balsamico, salt og pepper. Stek tomatene ved 220 ̊C i 10 min.
  5. Sprøstek bacon i en panne på høy varme og server sammen med torsk, varm ertepuré, nøttesmør, ovnsbakte tomater og kokte poteter. Dryss over finhakket gressløk og dill.