Ingredienser
Ovnsbakt torsk er en sikker vinner. Server med grov potetmos, rik smørsaus, sprøstekt bacon og frisk rosenkål.
Fremgangsmåte
-
Grov potetmos: Vask og del potetene i biter. Behold gjerne skallet på. Kok møre i vann og sil bort vannet. Mos potetene og rør inn smeltet smør. Hell så litt og litt varm melk til den får en tykk konsistens. Ha til slutt i kremost og vårløk, rør godt og smak til med salt og pepper.
-
Tips: Lag potetstappen ferdig før du setter inn fisken, da har du tid til å lage saus og rosenkål.
-
Sprøbakt torsk: Kjør krutongene til grove smuler i en foodprosessor, bland inn parmesan, gressløk, sitron og det avkjølte smeltede smøret. Klapp torskefiletene tørre med kjøkkenpapir, pensle med smør og dryss over salt og pepper. Kle en ildfast form eller et stekebrett med bakepapir. Fordel krutongblandingen under og over torskefiletene og trykk blandingen litt ned over fisken. Stek ved 180 0C på midterste rille i 8–10 minutter til skorpa er gyllen og fisken flaker seg.
-
Sprøstekt bacon og rosenkål: Rens og kok rosenkålen så vidt mør i lettsaltet vann. Sprøstek baconterninger i en panne på litt høy varme med smør. Ha i rosenkål og la det surre raskt sammen. Smak til med salt og pepper. Dryss over granateple.
-
Tips: Rosenkål kan erstattes med grønne bønner, erter eller brokkoli.
-
Smørsaus: Kok inn fløten til halv mengde. Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn litt og litt smør. Rør inn finhakket gressløk. Smak til med salt, pepper og sitron.