Pinsa med kyllingspyd

Pinsa med kyllingspyd
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pinsa beskrives best som en blanding av foccacia og pizza, og er blitt den nye «pizza- trenden». Topp den med karamellisert løkdipp, grønnsaker og server med kyllingspyd.

Fremgangsmåte

  1. KARAMELLISERT LØKDIPP: Rens og kutt løk i tynne ringer. Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, tilsett løk og la det surre sammen til det er gyllent og mykt. Tilsett litt salt og avkjøl. Rør sammen resten av ingrediensene, tilsett den stekte løken, smak til med salt, pepper og sitron.
  2. KYLLINGSPYD: Tre kjøtt på spyd, pensle med olje og dryss over krydder og limeskall. Stek til spydene er gylne og gjennomstekte.
  3. Varm pinsa etter anvisning, del i to. (Pinsa kan også erstattes med nanbrød, tortillalefser eller pitabrød).
  4. Smør et litt tykt lag med løkdipp på pinsaen, fordel litt salat, tomat, agurk og rødløk over. Server med grillede kyllingspyd og ev. litt Apetina/feta smuldret over og oliven.