Torsk med godt tilbehør

Torsk med godt tilbehør
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Torsken blir fin i formen med sitronsaus, brunet smør, fløte og lakserogn.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Skrell sellerirot og del opp i skiver. Del potetene i store biter, men behold skallet på. Legg dem i en ildfast form sammen med litt olje og hele hvitløk. Sprinkle over ca. 2 ss av sitronsaften. Stekes i ovnen i 40 minutter.
  2. Del torsken i porsjonsbiter og legg bitene i en ildfast form. Legg en god smørklatt på hver bit og stek i ovnen på 200 ºC sammen med grønnsakene de siste 15-20 minuttene av steketiden, til torsken flaker seg lett.
  3. Ha fløten i en kjele. Kok den på svak varme i ca. 30 minutter til mengden er redusert med halvparten. Smelt resten av smøret i en annen gryte til det blir lett brunet og bobler litt. La smøret avkjøles noe før du heller det forsiktig over i fløten, samtidig som du pisker hardt. Da tykner det. Ha gryten på laveste temperatur. Smak til med resten av sitronsaften, salt og pepper. Ta gryta vekk fra varmen. Vær litt forsiktig med saltet siden rogna er ganske salt fra før. Rett før servering har du rogna i sausen. Spar litt til topping.
  4. Hakk hasselnøttene grovt og tørr-rist dem en panne. Surr grønnkålen i litt smør eller olje i panna sammen med litt salt.
  5. Server torsken med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål, saus og strø hasselnøtter og hakket bladpersille over.