Tilslørte bondepiker med kesam

Tilslørte bondepiker med kesam
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En litt sunnere variant av tilslørte bondepiker med yoghurt og honning, som man med god samvittighet kan nyte flere ganger i uka.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del eplene, fjern kjernehusene og ha de i en liten kjele med vann, honning og vaniljesukker. La det koke på middels sterk varme til eplene er møre og begynner å løse seg opp. Dersom all væske koker inn, tilsett mer vann. Smak ev. til med ekstra honning. Avkjøl.
  2. Smelt smør i en stekepanne på middels varme, rør inn honning og havregryn. La det steke sammen til grynene er gylne og sprø. Dryss over kanel, rør godt sammen og avkjøl.
  3. Legg eplemos, kesam og honningristede havregryn lagvis i et glass. Ha gjerne over litt ekstra honning.