The Burger

The Burger
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag burger hjemme med bbq-smak og deilig tilbehør! Tilbehøret kan du gjerne lage et par dager før servering, så smakene får satt seg. Forbered deg på en smakseksplosjon!

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage tilbehøret i god tid før servering.
  2. Slik lager du syltet rødløk: Kok opp vann, sukker og eddik. Tilsett rødløk, la det koke opp og trekk det fra varmen. La løken avkjøle i laken. Løken holder seg minst én uke oppbevart kjølig.
  3. Slik lager du syltet baconmarmelade: Surr løk, hvitløk og chili i en kjele med olje på litt høy varme, til det er mykt og blankt. Tilsett bacon og la det steke sammen til baconet er gyllent og litt sprøtt. Pass på at det ikke svir seg, så rør av og til. Tilsett resten av ingrediensene utenom eddik. La det koke på middels varme til en tykk, blank marmelade. Dette tar ca. 1 time. Rør av og til. Smak til med eddik, salt og pepper. Avkjøl.
  4. Slik lager du syltet bbq-saus: Kok sammen alle ingrediensene til sukkeret har smeltet. Avkjøl.
  5. Nå lager du burgerne om du ikke har kjøpt ferdige Sommervibb-burgere. Kna sammen kjøttdeig, salt og pepper. Ikke kna for lenge - da blir burgerne seige. Form til runde boller og trykk de ned til ønsket tykkelse. Grill burgerne på grillen eller stek de på litt høy varme i margarin til de så vidt er gjennomstekte. Pensle over med BBQ-saus mot slutten av steketiden.
  6. Varm brødene kjapt på grillen eller i stekeovn og legg lagvis salat, aioli, hamburger, baconmarmelade og syltet rødløk. Server gjerne med båtpoteter eller pommes frites.