Thaisuppe med laks

Thaisuppe med laks
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag denne sunne suppen som er fylt med mange gode smaker.

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i passende terninger. Skrell gulrøtter og skjær i tynne strimler (som fyrstikker). Skjær sjampinjong i skiver. Skrell og rasp ingefær og hvitløksbåter på finsiden av et råkostjern. Del chilien på langs, og fjern frøene.
  2. Fres ingefær, hvitløk og chili i gryta, og tilsett kokende vann, buljong og hele sitrongress som er banket flat.
  3. Rør inn boksen med kokosmelk, tilsett gulrot og sjampinjong, og kok opp. Smak til med fiskesaus. Plukk ut sitrongress-stilker og chili (for en barnevennlig suppe).
  4. Tilsett fisken, og la den trekke et par minutter. Skvis over limesaft, og smak eventuelt til med sukker. Klipp over frisk koriander, og server med kokt ris eller godt brød ved siden av.