Teriyakiglasert laks med linser

Teriyakiglasert laks med linser
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Prøv teriyakiglasert laks med linser - vi kan garantere suksess!

Fremgangsmåte

  1. Teriyakimarinade: rør sammen soya, honning, ingefær og hvitløk i en skål. Legg laksen i en ildfast form og hell marinaden over. Laksen kan bakes direkte, men la den gjerne ligge i marinaden i kjøleskapet et par timer for ekstra god smak. Sett ovnen på 180 °C og bak laksen i 15-20 minutter. Skyll linsene godt i kaldt vann. Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver. Kutt stangselleri i tynne, korte staver og skjær kålhodet i tynne skiver. Finhakk bladpersille og vend linser, appelsin, selleri og kål sammen. Topp med finhakket bladpersille.
  2. Rør sammen saften fra en appelsin med honning. Server laks og salat med fersk appelsindressing.