Tacopizza med osteskorpe

Tacopizza med osteskorpe
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En tacovariant av den norske lørdagspizzaen med saftig osteskorpe, tacokrydret kjøttdeig, tortillachips, syltet rødløk, mais og mye annet godt.

Fremgangsmåte

  1. Pizzabunn: Rør ut gjæren i fingervarmt vann (ca. 37 ⁰C), tilsett smør og salt, kvern over sort pepper, spe med litt og litt hvetemel til du har en smidig deig. Elt godt sammen, dekk til med plastfilm og hev til dobbel størrelse i romtemperatur. Lag fyllet mens deigen hever.
  2. Fyll: Stek kjøttdeig i en panne på sterk varme, til det er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder, vann, tacosaus og ketsjup. La det småkoke ca. 8-10 til du har en litt tykk saus. Avkjøl litt.
  3. Forvarm stekeovnen til 225 ⁰C.
  4. Ha ferdighevet deig på et ark med bakepapir, kjevle ut til en stor runding, omtrent like bred som bakepapiret og slik at bunnen får plass på stekebrettet. Legg en tynn kant med revet ost rundt hele bunnen, brett over deig slik at du får en jevn fin kant, klem litt sammen. Smør et tynt lag med rømme utover bunnen, fordel kjøttsaus over, dryss på ost. Legg på paprika, løk og mais.
  5. Stek pizzaen på midterste rille, ca. 20 minutter til osten er litt gylden og bunnen gjennomstekt. Ha over knust nachochips, vårløk og koriander. Ønsker du en sterkere smak ha over syltet jalapeño og evt. litt frisk chili. Server med hvitløksdressing og tacosaus.
  6. Tips: Ønsker du en tynnere bunn kjevle ut til en langpannepizza. Beregn litt mer ost til skorpa og topping. Her kan man variere med flere typer revet ost. Ha gjerne Tine Ekte revet ost i skorpa og en blanding av revet cheddar og mozzarella på toppen. Kjøttdeig kan erstattes med karbonadedeig, kyllingdeig eller vegetardeig. Crispisalat og avokado eller guacamole passer også godt til dersom du ønsker litt ekstra grønt ved siden av.