Ingredienser
En saftig tacoburger med tacokrydder og revet ost blandet med kjøttdeig. Legges lagvis med Pico de gallo, crispisalat, avokado, rømme, tacosaus, cheddar og nachochips.
Fremgangsmåte
-
Pico de gallo: Bland sammen alle ingrediensene, smak til med lime, salt og pepper.
-
Tacoburger: Kna raskt sammen kjøttdeig, tacokrydder, ost og litt vann. Form til 4 store boller, trykk de litt flate (cirka like store som burgerbrødene). Stek burgerne i en stekepanne med litt margarin, på høy varme. Stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft, snu og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Legg på cheddar. Ønsker du osten ekstra smeltet, legg på lokk og trekk pannen vekk fra varmen. Varm burgerbrødene ca. 1 min ved 200 ⁰C i stekeovn og legg lagvis rømme, salat, pico de gallo, avokado, burger med ost, pico de gallo og tacosaus. Topp med nachochips og gjerne litt syltet jalapeño.
-
Tips: Ønsker du en raskere vei til tacoburger, dryss tacokrydder over en ferdiglaget rå hamburger og stek på litt lavere varme, slik at krydderet ikke brenner seg. Press litt sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin og grønn i fargen. Varier gjerne med frisk mango i salsaen eller bruk ferdiglaget salsa. Cheddar kan erstattes med vanlig gulost. Rømme kan erstattes med hvitløksdressing eller rømmedressing. Crispisalat kan erstattes med isbergsalat, hjertesalat eller annen grønn salat etter ønske.