Sweet chiliburger

Sweet chiliburger
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Når saftig kjøtt og sweet chili møter tzatziki og søtpotet oppstår det magi.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC.
  2. Vask søtpotetene og lag små hull i de med en gaffel. Stek dem i ovnen til de er myke. Søtpotetene kan holdes varme i aluminiumsfolie etter at de er ferdige.
  3. Grill eller stek burgerne. Brødene kan også få en omgang på grillen eller i ovnen.
  4. Rødløk og squash skjæres i tynne skiver.
  5. Server sweet chiliburger sammen med tynne skiver grønnsaker. Lag et snitt i søtpotetene, og server disse sammen med tzatziki. Det smaker godt med frisk mynte og grillet sitron til.
  6. Rasp agurken grovt og ha den i et dørslag eller i et rent kjøkkenhåndkle. Ha over saltet og masser inn i agurken. Agurken slipper nå mye vann så klem ut så mye vann du kan.
  7. Ha yoghurt og agurk i en bolle.
  8. Ha i finrevet hvitløk, pepper, olivenolje og sitronsaft. Smak til med mer salt om det trengs og sett den kjølig.
  9. Tzatzikien kan godt lages dagen før om du ønsker.