Surret skinkestek med ovnsbakte grønnsaker og blåmuggsaus
Heit og helstekt skinkestek hører hjemme på julebordet. Server den med ovnsbakte grønnsaker og en fyldig blåmuggsaus til.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Stek skinkesteken som anvist på pakken.
- 2Ha hele poteter, sjalottløk og hvitløk i en ildfast form. Del opp pastinakk eller persillerot på langs og ha over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.
- 3Mens skinkesteken hviler på fjølen i ca. 10 minutter lager du tilbehør.
- 4Del opp grønnkål og purre i mindre biter. Surr det i en stekepanne med en god klatt smør til det blir mykt.
- 5Del opp grønnkål og purre i mindre biter. Surr det i en stekepanne med en god klatt smør til det blir mykt. Server skinkesteken sammen med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og purre – og en deilig smakfull ostesaus.
- 1
Blåmuggost
- 1Varm opp crème fraîche i en kasserolle og smuldre i osten. La osten smelte på lav temperatur og smak til med nykvernet sort pepper.
- 1