Surret skinkestek med ovnsbakte grønnsaker og blåmuggsaus
Heit og helstekt skinkestek hører hjemme på julebordet. Server den med ovnsbakte grønnsaker og en fyldig blåmuggsaus til.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Stek skinkesteken som anvist på pakken.
- 2Ha hele poteter, sjalottløk og hvitløk i en ildfast form. Del opp pastinakk eller persillerot på langs og ha over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.
- 3Mens skinkesteken hviler på fjølen i ca. 10 minutter lager du tilbehør.
- 4Del opp grønnkål og purre i mindre biter. Surr det i en stekepanne med en god klatt smør til det blir mykt.
- 5Del opp grønnkål og purre i mindre biter. Surr det i en stekepanne med en god klatt smør til det blir mykt. Server skinkesteken sammen med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og purre – og en deilig smakfull ostesaus.
- 1
Blåmuggost
- 1Varm opp crème fraîche i en kasserolle og smuldre i osten. La osten smelte på lav temperatur og smak til med nykvernet sort pepper.
- 1