Sommerkålsalat med grillet sitron og hvitløksbrødsmuler

Server sommerkålen rå i en lett og fruktig salat med knasende hvitløksbrødsmuler og grillet sitron. Syrligheten er den perfekte motvekten til fet fisk eller grillet svinekjøtt.

20-40 min
Middels
Sommerkålsalat med grillet sitron og hvitløksbrødsmuler

Slik gjør du

  1. Brødsmuler

    1. 1
      Kjør hvitløken i en foodprosessor til den er finhakket.
    2. 2
      Legg i brødterninger og sitronskall og pulsér til du har en blanding av små og store smuler. Smak til med salt.
    3. 3
      Varm oljen på medium varme i en stekepanne, tilsett smulene og stek til de er gylne og sprø.
    4. 4
      Avkjøl i en skål mens du lager dressingen.
  2. Dressing

    1. 1
      Bland sennep, sitronsaft og sitronskall i en liten bolle.
    2. 2
      Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens du pisker jevnt for å tykne dressingen. Smak til med salt og pepper.
  3. Salat

    1. 1
      Varm en grillpanne på medium varme med rapsolje, ev. bruk grillen.
    2. 2
      Legg de delte sitronene med snittsiden ned og grill til du har tydelige stekeriller i sitronen.
    3. 3
      Miks sommerkålen med olivenolje og sitronsaft i en stor bolle og massér til den er myk.
    4. 4
      Legg i eple og fennikel, bland inn dressingen og server med brødsmuler og fennikelblader på toppen med en halv sitron til hver porsjon.

Lignende oppskrifter