Grillet svinefilet

med valnøtt og persillefyll med "bygotto"

40-60 min
Middels
Grillet svinefilet

Slik gjør du

    1. 1
      Bland sammen alle ingrediensene og miks med stavmikser eller blender.
    2. 2
      Stek svinefiléten i litt smør og olje til den har fått farge på alle sider. Lag ett langt snitt langsetter filéten og fyll det med persillepestoen. Surr sammen filéten med hyssing. Stekes i oven i ca 20 min på 200°C.
    3. 3
      La den hvile i 15 minutter før servering. Server med byggotto og en frisk salat.
  1. Byggotto

    1. 1
      Byggotto: Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i smøret.
    2. 2
      Tilsett byggryn og rør i ca. 1 minutt.
    3. 3
      Lag 1,3 liter kyllingkraft av buljongterningene, 1 terning gir ca. 0,5 liter. Tilsett kraften, 1 dl om gangen, og la det koke inn mellom hver gang, helt til grynene er myke.
    4. 4
      Det tar ca 30 min. Dryss tilslutt over revet ost og nykvernet pepper.
    5. 5
      Får du ikke tak i hele byggryn, kan du benytte risottoris.
    6. 6
      Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2014.

Lignende oppskrifter