Grillet svinefilet
med valnøtt og persillefyll med "bygotto"
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Bland sammen alle ingrediensene og miks med stavmikser eller blender.
- 2Stek svinefiléten i litt smør og olje til den har fått farge på alle sider. Lag ett langt snitt langsetter filéten og fyll det med persillepestoen. Surr sammen filéten med hyssing. Stekes i oven i ca 20 min på 200°C.
- 3La den hvile i 15 minutter før servering. Server med byggotto og en frisk salat.
- 1
Byggotto
- 1Byggotto: Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i smøret.
- 2Tilsett byggryn og rør i ca. 1 minutt.
- 3Lag 1,3 liter kyllingkraft av buljongterningene, 1 terning gir ca. 0,5 liter. Tilsett kraften, 1 dl om gangen, og la det koke inn mellom hver gang, helt til grynene er myke.
- 4Det tar ca 30 min. Dryss tilslutt over revet ost og nykvernet pepper.
- 5Får du ikke tak i hele byggryn, kan du benytte risottoris.
- 6Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2014.
- 1