Cheddarhorn med røkt sommerskinke
Nydelige smaker av sommer som passer perfekt på stranda, i matpakka eller som et lite mellommåltid.
Over 60 min
EnkelSlik gjør du
- 1Varm melken i en kjele og ha i smøret. La smøret smelte og smuldre i gjæren når væsken er fingervarm, dvs. maks 37 grader. Ha i litt salt.
- 2Ha væsken i en kjøkkenmaskin og tilsett melet. Elt deigen i ca. 10 min. La deigen heve på ett lunt sted i minst 45 min.
- 3Del nå opp cheddarost og skinke i tynne strimler og finhakk urtene. Her kan du gjerne blande urter.
- 4Strø mel på bordet og hell ut deigen. Del den opp i to biter og kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del deretter opp hver runding i 8 trekanter.
- 5Legg litt ost, urter og skinke i biter lengst ut på trekanten. Rull så sammen hver trekant inn mot midten. Bøy deigen til et horn og legg dem på en stekeplate med bakepapir. La dem etterheve en time på benken.
- 6Sett ovnen på 200 grader. Pensle hornene med litt pisket egg. Ha over litt frø som pynt og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
- 1