Avokadosuppe med sprøstekt spekeskinke
Dette er en suppe som virkelig sparker fra seg. Hemmeligheten? Avokado, krutonger og sprøstekt skinke.
20 min
EnkelTips!
Dette er en lett lunsj eller en forrett til 4 personer.
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 ºC. Fordel spekeskinken på et bakepapir og stek i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken har blitt helt sprø og litt mørk.
- 2Del opp brødet i små terninger. Ha det i en stekepanne sammen med olivenolje, chiliflakes og hvitløk. Stek til brødet har blitt sprøtt.
- 3Skrell avokado og ha de i en blender sammen med crème fraîche, buljong og sitronsaft. Kjør alt glatt. Smak til med salt og pepper.
- 4Skjær reddiker i tynne skiver og finhakk gressløk og stangselleri. Bland sammen i en bolle med litt sitronsaft.
- 5Hell suppen i små skåler og ha i noen isbiter slik at suppen serveres kald.
- 6Ha over reddiker, gressløk og skinke. Topp med litt olivenolje og frisk estragon.
- 1