Sommerkoteletter med grillede grønnsaker og potetsalat

Sommerkoteletter med grillede grønnsaker og potetsalat
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Foliebakte grønnsaker: Brett en stor bit aluminiumsfolie dobbelt. Knekk av den nederste delen på aspargesen (bruk toppene), skjær rødløk i tynne båter, paprika i skiver og soppen i litt store båter. Kutt halvparten av tomatene i to. Legg alle ingrediensene midt på folien. Finhakk hvitløk og timian, dryss over og ha til slutt over flytende Melange, salt og pepper. Brett opp kantene og klem sammen folien på toppen slik at du får en helt tett pakke. Legg på grillen på indirekte varme (under lokk), ca. 15 minutter, til grønnsakene er litt møre.
  2. Grillede sommerkoteletter: Tørk av kotelettene med tørkepapir, lag små snitt i fettranden slik at de ikke krøller seg under grilling. Pensle hver side med flytende Melange, dryss over litt sort pepper. Grill kotelettene på direkte varme, 2-3 minutter på hver side til de har fått en fin stekeskorpe. Legg på lokk og la kotelettene steke videre på indirekte varme, til de er gjennomstekt. La kjøttet hvile før servering.
  3. Aioli: Lag aioli mens maten står på grillen. Hakk opp hvitløk og mos den i en morter Eller med en gaffel til en jevn masse. Legg mosen i en skål, tilsett en klype salt og visp inn eggeplommene og et par skjeer olje. Pisk videre med håndmikser imens du gradvis tilsetter litt og litt olje til du har en tykk aioli. Smak til med salt og litt presset sitron.
  4. Server sommerkotelettene med grønnsakene, noen skjeer potetsalat og aioli.