Ingredienser
Vinneren av sommerfesten er kåret: sitron- og valmuekake med ferskenkrem og friske bær.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 175 ºC.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis. Finrasp sitronskall og ha sitronskall og sitronsaft i eggeblandingen.
-
Tilsett kesam og smeltet smør.
-
Bland sammen mel og bakepulver og ha det i blandingen, ha i valmuefrø og rør alt sammen til en glatt røre.
-
Smør to springformer (eller stek en av gangen), fordel halvparten av røren i hver form, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. La bunnen avkjøles.
-
Du kan fint halvere oppskriften og bare lage halvparten til én kakebunn for en enklere og mindre variant.
-
Kjør fersken fra boks til en glatt krem med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Bland forsiktig sammen med Philadelphiaost.
-
Pisk fløten tykk sammen med litt sukker i en annen bolle.
-
Fordel ferskenkremen på en av bunnene. Skjær frukt i tynne skiver og ha de over sammen med bringebær. Ha deretter over pisket krem, spar litt til toppen.
-
Legg over bunntoppen og pynt med mer krem, bær, frukt og friske urter eller spiselige blomster.