Sommerkake som tar kaka!

Sommerkake som tar kaka!
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Vinneren av sommerfesten er kåret: sitron- og valmuekake med ferskenkrem og friske bær.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Finrasp sitronskall og ha sitronskall og sitronsaft i eggeblandingen.
  3. Tilsett kesam og smeltet smør.
  4. Bland sammen mel og bakepulver og ha det i blandingen, ha i valmuefrø og rør alt sammen til en glatt røre.
  5. Smør to springformer (eller stek en av gangen), fordel halvparten av røren i hver form, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. La bunnen avkjøles.
  6. Du kan fint halvere oppskriften og bare lage halvparten til én kakebunn for en enklere og mindre variant.
  7. Kjør fersken fra boks til en glatt krem med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Bland forsiktig sammen med Philadelphiaost.
  8. Pisk fløten tykk sammen med litt sukker i en annen bolle.
  9. Fordel ferskenkremen på en av bunnene. Skjær frukt i tynne skiver og ha de over sammen med bringebær. Ha deretter over pisket krem, spar litt til toppen.
  10. Legg over bunntoppen og pynt med mer krem, bær, frukt og friske urter eller spiselige blomster.