Frisk sommerkake

Frisk sommerkake
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Sommerlig kake med lemoncurd og knust ananas

Fremgangsmåte

  1. Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og vend forsiktig inn.
  3. Ha deigen i en kakeform med bakepapirkledd bunn.
  4. Stek kaken på rist, midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.
  5. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Hvis nødvendig bruk kniv for å løsne kaken fra formen.
  6. Lemoncurd: Pisk sammen sukker og eggeplommer i en kasserolle, tilsett deretter sitronsaften.
  7. Varm opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden.
  8. Sett kasserollen til side og rør inn det romtempererte smøret. Vips, den deiligste curd!
  9. Kaken: Del i to eller tre bunner. Ønsker du en høy kake, dobler du oppskriften og lager to stykker.
  10. Monter kaken ved å smøre lemoncurd og ananas på den første bunnen, topp den med krem og repeter med neste lag så høyt du vil.
  11. Pynt gjerne kremkaken med stjernefrukt, sitronskiver lett kandisert i sukker og mynte-blader. Spiselige blomster setter en ekstra piff på det hele. Ønsker du bær og andre deiligheter er det bare å fylle på med dette.