Ingredienser
Sommerlig kake med lemoncurd og knust ananas
Fremgangsmåte
-
Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis.
-
Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og vend forsiktig inn.
-
Ha deigen i en kakeform med bakepapirkledd bunn.
-
Stek kaken på rist, midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.
-
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Hvis nødvendig bruk kniv for å løsne kaken fra formen.
-
Lemoncurd: Pisk sammen sukker og eggeplommer i en kasserolle, tilsett deretter sitronsaften.
-
Varm opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden.
-
Sett kasserollen til side og rør inn det romtempererte smøret. Vips, den deiligste curd!
-
Kaken: Del i to eller tre bunner. Ønsker du en høy kake, dobler du oppskriften og lager to stykker.
-
Monter kaken ved å smøre lemoncurd og ananas på den første bunnen, topp den med krem og repeter med neste lag så høyt du vil.
-
Pynt gjerne kremkaken med stjernefrukt, sitronskiver lett kandisert i sukker og mynte-blader. Spiselige blomster setter en ekstra piff på det hele. Ønsker du bær og andre deiligheter er det bare å fylle på med dette.