Smørbrødkake med spekeskinke
Med en imponerende smørbrødkake løfter du festen til nye høyder. Lag på lag med gode smaker blir ikke annet enn vellykket.
60+ min
Middels
Slik gjør du
REKERØRE
- 1REKERØRE
- 2Bland sammen reker, majones og crème fraîche.
- 3Ha i finhakket rødløk og dill.
- 4Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- 1
ERTEKREM
- 1ERTEKREM
- 2Miks sammen og smak til med salt og pepper.
- 1
EGGEKREM
- 1EGGEKREM
- 2Mos eggene med crème fraîche og majones.
- 3Smak til med salt og pepper.
- 4Bruk gjerne stavmikser.
- 1
TOPPING
- 1Her kan bare fantasien sette grenser! Det er veldig godt med Strandaskinke, reker og en miks av grønt, som asparges, reddiker og dill.
- 2Kokt egg, røkelaks og rogn er også kjempegodt!
- 1
MONTERING
- 1MONTERING
- 2Skjær loffen i 2 cm tykke skiver på langs. Skjær deretter av kantene.
- 3Det skal bli 4 lag med loff og 3 store loffskiver pr. lag.
- 4Sørg for at du har lagene ferdige og at de er ca. like store før du begynner å lage kaken.
- 5Begynn med første lag loff for så å smøre på rekerøren.
- 6Legg over et nytt lag loff og smør utover ertekremen.
- 7Legg over et nytt lag loff og ha eggekremen oppå.
- 8Etter siste lag med loff er det pynting av kaken som gjenstår.
- 9Vi har pyntet med et topplag av Philadelphia-ost, crème fraîche, asparges, reddiker og god Strandaskinke.
- 1
TOPPLAG
- 1TOPPLAG
- 2Bland Philadelphia-ost, crème fraîche, sitron, salt og pepper.
- 3Denne røren skal være på toppen og rundt på sidene, så det er viktig at den ikke blir for løs.
- 4Begynn med litt crème fraîche og ha i litt mer om det trengs. Det spørs hvor stor kake du lager.
- 5Sett kaken i kjøleskapet og server dagen etter! D
- 6Da har brødet blitt saftig av rørene og smaker bedre!
- 1