Smørbrødkake med spekeskinke

Med en imponerende smørbrødkake løfter du festen til nye høyder. Lag på lag med gode smaker blir ikke annet enn vellykket.

60+ min
Middels
Smørbrødkake med spekeskinke

Slik gjør du

  1. REKERØRE

    1. 1
      REKERØRE
    2. 2
      Bland sammen reker, majones og crème fraîche.
    3. 3
      Ha i finhakket rødløk og dill.
    4. 4
      Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. ERTEKREM

    1. 1
      ERTEKREM
    2. 2
      Miks sammen og smak til med salt og pepper.
  3. EGGEKREM

    1. 1
      EGGEKREM
    2. 2
      Mos eggene med crème fraîche og majones.
    3. 3
      Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Bruk gjerne stavmikser.
  4. TOPPING

    1. 1
      Her kan bare fantasien sette grenser! Det er veldig godt med Strandaskinke, reker og en miks av grønt, som asparges, reddiker og dill.
    2. 2
      Kokt egg, røkelaks og rogn er også kjempegodt!
  5. MONTERING

    1. 1
      MONTERING
    2. 2
      Skjær loffen i 2 cm tykke skiver på langs. Skjær deretter av kantene.
    3. 3
      Det skal bli 4 lag med loff og 3 store loffskiver pr. lag.
    4. 4
      Sørg for at du har lagene ferdige og at de er ca. like store før du begynner å lage kaken.
    5. 5
      Begynn med første lag loff for så å smøre på rekerøren.
    6. 6
      Legg over et nytt lag loff og smør utover ertekremen.
    7. 7
      Legg over et nytt lag loff og ha eggekremen oppå.
    8. 8
      Etter siste lag med loff er det pynting av kaken som gjenstår.
    9. 9
      Vi har pyntet med et topplag av Philadelphia-ost, crème fraîche, asparges, reddiker og god Strandaskinke.
  6. TOPPLAG

    1. 1
      TOPPLAG
    2. 2
      Bland Philadelphia-ost, crème fraîche, sitron, salt og pepper.
    3. 3
      Denne røren skal være på toppen og rundt på sidene, så det er viktig at den ikke blir for løs.
    4. 4
      Begynn med litt crème fraîche og ha i litt mer om det trengs. Det spørs hvor stor kake du lager.
    5. 5
      Sett kaken i kjøleskapet og server dagen etter! D
    6. 6
      Da har brødet blitt saftig av rørene og smaker bedre!