Smørbrødkake med spekeskinke

Smørbrødkake med spekeskinke
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Med en imponerende smørbrødkake løfter du festen til nye høyder. Lag på lag med gode smaker blir ikke annet enn vellykket.

Fremgangsmåte

  1. REKERØRE
  2. Bland sammen reker, majones og crème fraîche.
  3. Ha i finhakket rødløk og dill.
  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  5. ERTEKREM
  6. Miks sammen og smak til med salt og pepper.
  7. EGGEKREM
  8. Mos eggene med crème fraîche og majones.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Bruk gjerne stavmikser.
  11. Her kan bare fantasien sette grenser! Det er veldig godt med Strandaskinke, reker og en miks av grønt, som asparges, reddiker og dill.
  12. Kokt egg, røkelaks og rogn er også kjempegodt!
  13. MONTERING
  14. Skjær loffen i 2 cm tykke skiver på langs. Skjær deretter av kantene.
  15. Det skal bli 4 lag med loff og 3 store loffskiver pr. lag.
  16. Sørg for at du har lagene ferdige og at de er ca. like store før du begynner å lage kaken.
  17. Begynn med første lag loff for så å smøre på rekerøren.
  18. Legg over et nytt lag loff og smør utover ertekremen.
  19. Legg over et nytt lag loff og ha eggekremen oppå.
  20. Etter siste lag med loff er det pynting av kaken som gjenstår.
  21. Vi har pyntet med et topplag av Philadelphia-ost, crème fraîche, asparges, reddiker og god Strandaskinke.
  22. TOPPLAG
  23. Bland Philadelphia-ost, crème fraîche, sitron, salt og pepper.
  24. Denne røren skal være på toppen og rundt på sidene, så det er viktig at den ikke blir for løs.
  25. Begynn med litt crème fraîche og ha i litt mer om det trengs. Det spørs hvor stor kake du lager.
  26. Sett kaken i kjøleskapet og server dagen etter! D
  27. Da har brødet blitt saftig av rørene og smaker bedre!