Ingredienser
Med en imponerende smørbrødkake løfter du festen til nye høyder. Lag på lag med gode smaker blir ikke annet enn vellykket.
Fremgangsmåte
-
REKERØRE
-
Bland sammen reker, majones og crème fraîche.
-
Ha i finhakket rødløk og dill.
-
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
ERTEKREM
-
Miks sammen og smak til med salt og pepper.
-
EGGEKREM
-
Mos eggene med crème fraîche og majones.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Bruk gjerne stavmikser.
-
Her kan bare fantasien sette grenser! Det er veldig godt med Strandaskinke, reker og en miks av grønt, som asparges, reddiker og dill.
-
Kokt egg, røkelaks og rogn er også kjempegodt!
-
MONTERING
-
Skjær loffen i 2 cm tykke skiver på langs. Skjær deretter av kantene.
-
Det skal bli 4 lag med loff og 3 store loffskiver pr. lag.
-
Sørg for at du har lagene ferdige og at de er ca. like store før du begynner å lage kaken.
-
Begynn med første lag loff for så å smøre på rekerøren.
-
Legg over et nytt lag loff og smør utover ertekremen.
-
Legg over et nytt lag loff og ha eggekremen oppå.
-
Etter siste lag med loff er det pynting av kaken som gjenstår.
-
Vi har pyntet med et topplag av Philadelphia-ost, crème fraîche, asparges, reddiker og god Strandaskinke.
-
TOPPLAG
-
Bland Philadelphia-ost, crème fraîche, sitron, salt og pepper.
-
Denne røren skal være på toppen og rundt på sidene, så det er viktig at den ikke blir for løs.
-
Begynn med litt crème fraîche og ha i litt mer om det trengs. Det spørs hvor stor kake du lager.
-
Sett kaken i kjøleskapet og server dagen etter! D
-
Da har brødet blitt saftig av rørene og smaker bedre!