Smashed dumplings med chilidipp

Smashed dumplings med chilidipp
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Smakfulle smashed dumplings fylt med kylling, vårløk, koriander, østerssaus, soyasaus og sesamolje. Serveres med friske, finhakkede grønnsaker og en sterk chilidipp.

Fremgangsmåte

  1. Kutt eller riv salat i tynne strimler, skrell og rens gulrot og vårløk. Kutt det i tynne strimler og legg på et serveringsfat. Dekk til med et vått kjøkkenpapir og sett kjølig frem til servering.
  2. Fyll: Ha alle ingrediensene i en bolle, bland godt sammen.
  3. Spicy chilidipp: Rør sammen alle ingrediensene.
  4. Dumplingdeig: Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor. Kna sammen til en smidig deig, pakk inn i plastfilm og la deigen hvile i 10 minutter. Ha deigen på et lett melet underlag, del og trill ut til 20 små boller og kjevle ut til rundinger på ca. 8 cm i diameter.
  5. Legg 1 ss fyll på hver runding og smør fyllet helt ut til kanten. Ha olje i en panne på middels sterk varme. Stek dumplingsene med kjøttsiden ned i 2 minutter. Snu dem og stek videre til deigen blir litt sprø.
  6. Pynt med sesamfrø og server med salat, grønnsaker, limebbåter, frisk koriander og spicy chilidipp. Deles og nytes over et par iskalde bokser Sprite Zero Sugar.