Sitronbakt torsk

Sitronbakt torsk
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Start med potetkaken og rødvinssausen. Når det er klart eller i ovnen tilbereder du fisken. Servér fisken med lettkokte aspargesbønner hvis du ønsker. Finhakk hvitløken. Bland sammen skallet fra 1 sitron, saften av halve sitronen med fersk oregano, smør, salt og hvit pepper. Legg fisken i en ildfast form og ha smør og sitronblandingen på torsken. Stek fisken på 180° C i 15-20 minutter.
  2. Potetform med bacon: Del baconet i småbiter og stek det sprøtt i en panne. Skrell potetene. Bruk en mandolin eller ostehøvel og skjær tynne, tynne skiver av poteter og løk. Ha poteter, løk og stekt bacon i en ildfast form, ca. 20 cm i diameter. Pisk sammen egg, melk og revet ost. Smak til med salt og pepper. Ha eggeblandingen over potetene. Bland forsiktig rundt. Stekes i ovnen på 220° C i ca. 20-30 minutter.
  3. Rødvinssaus: Løken finhakkes og stekes i smør til den er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la det surre et par minutter. Ha i rødvin, balsamicoeddik, soyasaus, fond og vann og la det koke opp. La sausen koke inn. Smak til med mer vin, soya eller balsamico. Fjern laurbærbladet og rør inn smøret. Sausen skal ikke koke når smøret er rørt inn. Smak til med nykvernet pepper.