Ingredienser
Typete torsk! Ovnsbakt torskeloin med parmesan, potetmos, persillesaus og bønnesalat gjør dette til en ny julefavoritt!
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 200° C. Ha fisken i en ildfast form og fordél smøret over. Skjær en 1/2 sitron i tynne skiver og legg over fisken. Topp med salt og pepper. Stek fisken i ca. 20 minutter. Servér med brekkbønner og rødbeter.
-
Potetmos: Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem myke og hell av vannet. Tilsett melk og revet parmesan. Mos alt godt sammen. Smak til med salt, pepper og muskat.
-
Persillesaus: Grovhakk løk og hvitløk og surr det mykt i litt olje. Ha i crème fraîche, grønnsaksbuljong og bladpersille. Kok opp. Kjør sausen slett med stavmikser rett i gryten. Press over saft fra en sitron og smak til med salt og pepper.