Lutefisk
At dette er en rett med mange fans er ingen overdrivelse! Serveres
med mandelpoteter, hvit saus, ertekrem og sprøtt bacon.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter). Stek baconet i en tørr panne eller i ovnen til det er sprøtt og gyllent. Server lutefisken med kokte
poteter, bacon, ertekrem og hvit saus. Pynt med litt frisk timian og la
julefreden senke seg.
- 1
Ertekrem
- 1La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle
sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos
ertene. Smak til med salt og pepper.
- 1
Hvit saus
- 1Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt, tilsett deretter hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen koke videre
i 5 minutter til mens du rører. Tilsett salt og pepper etter smak.
- 1