Lutefisk med bacon, ertestuing og hvit saus

Den tradisjonsrike lutefisken trenger ingen nærmere introduksjon. Det den derimot trenger er godt tilbehør: bacon, ertestuing og hvit saus.

Over 60 min
Middels
Lutefisk med bacon, ertestuing og hvit saus

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefiskstykkene med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).
    2. 2
      Kok potetene myke. Del opp bacon i mindre biter eller stek hele skiver. Tips! De blir sprø i ovnen.
    3. 3
      Server lutefisken med poteter, ertekrem, bacon og hvit saus. Topp med litt frisk persille og sennep.
  1. Hvit saus

    1. 1
      Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt. Tilsett deretter hvitvin, kremfløte, brunost og sennep og la sausen koke videre i 5 minutter mens du rører.
    2. 2
      Tilsett timian, salt og pepper etter smak.
  2. Ertekrem

    1. 1
      Ha tinte erter, sitronsaft, salt og pepper i en bolle. Kjør alt litt grovt med stavmikser.

Lignende oppskrifter