Lutefisk med bacon, ertestuing og hvit saus
Den tradisjonsrike lutefisken trenger ingen nærmere introduksjon. Det den derimot trenger er godt tilbehør: bacon, ertestuing og hvit saus.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefiskstykkene med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).
- 2Kok potetene myke. Del opp bacon i mindre biter eller stek hele skiver. Tips! De blir sprø i ovnen.
- 3Server lutefisken med poteter, ertekrem, bacon og hvit saus. Topp med litt frisk persille og sennep.
- 1
Hvit saus
- 1Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt. Tilsett deretter hvitvin, kremfløte, brunost og sennep og la sausen koke videre i 5 minutter mens du rører.
- 2Tilsett timian, salt og pepper etter smak.
- 1
Ertekrem
- 1Ha tinte erter, sitronsaft, salt og pepper i en bolle. Kjør alt litt grovt med stavmikser.
- 1