Saftig soppburger med hvitløk og parmesan

Saftig soppburger med hvitløk og parmesan
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Sopp gir en juicy burgerfeeling og har en deilig smak av umami. Legg til hvitløk, bønner og parmesan og du har en nydelig vegetarrett. Knuste poteter ved siden av – værsågod nyt!

Fremgangsmåte

  1. Rens og del soppen i mindre biter (eller kjør den raskt i en foodprosessor). Stek på sterk varme i litt olje, tilsett løk og hvitløk. La det surre sammen til løken er blank. Tilsett salt, pepper, paprikapulver og soyasaus. Bland godt sammen, avkjøl blandingen.
  2. Sil av laken fra bønnemiksen, skyll godt i kaldt vann og la bønnene renne godt av seg. Ha avkjølt sopp, bønner og resten av ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn, glatt farse. Stek gjerne en liten prøvesmak og tilsett litt mer krydder om du ønsker det. Form fire store burgere og legg på bakepapirkledd brett, sett kjølig minst 30 minutter før steking. Stek burgerne på litt sterk varme i olje til de er gylne. Vær forsiktig når du snur burgerne, slik at de ikke deler seg.
  3. Vask og kok potetene (med skall) i lettsaltet vann til de er gjennomkokte. Sil av vannet, damp potetene tørre og la de avkjøle seg litt. Forvarm stekeovnen til 225 ˚C, over- og undervarme. Fordel potetene utover et bakepapir eller et smurt stekebrett. Knus potetene forsiktig med bunnen av et glass.
  4. Bland sammen olivenolje, hvitløk, salt, pepper og timian. Pensle blandingen over potetene. Stek på midterste rille til potetene begynner å bli gylne og litt sprø, dette tar ca. 20-30 minutter. Skru gjerne opp varmen mot slutten av steketiden for ekstra sprø poteter.
  5. Varm hamburgerbrødene litt i stekeovn, legg lagvis med aioli, salat, spirer, rødløk og mango. Server gjerne med en god, superenkel rømmedressing til. Smak til 1 beger rømme med salt, pepper og litt presset sitron. Dressingen blir ekstra god med litt hakket frisk mynte, bladpersille eller gressløk.