Rullekake med hjemmelaget syltetøy

Rullekake med hjemmelaget syltetøy
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Tradisjonsrik og velkjent for mange - rullekake med hjemmelaget syltetøy!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C og gjør klar en langpanne med smurt bakepapir. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn mel, bakepulver og melk. Fordel blandingen i langpannen. Stekes midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Kaken må være gjennomstekt, men unngå at den blir brent. Når kaken er stekt strør du på sukker, legger over et nytt ark bakepapir og vender kaken opp ned. Legg langpannen over rullekaken og la den avkjøles. Da beholder kaken fuktigheten og den er enklere å rulle. Fordel syltetøy over kaken og rull sammen forsiktig. Serveres med pisket krem, friske plommer, mynte og litt limeskall. Du kan også beholde den hel og pynte hele kaken om du ønsker det!
  2. Del plommene i to og fjern stenene, finhakk og legg i en kjele. Rasp limeskall med rasp eller zestjern (spares til servering). Press limesaft i kjelen og ha i sukker. Kok på lav varme i ca. 15 minutter. Avkjøl.