Ingredienser
Server risengrynsgrøt med stekte epleskiver for en enkel og smakfull vri.
Fremgangsmåte
-
Kok opp vann, tilsett ris og salt i en ildfast kjele (med passende ildfast lokk). La det småkoke i 8–10 minutter uten lokk til nesten alt vannet er fordampet. Spe med melk, splitt vaniljestangen og ha den i. Kok opp mens du rører. Når det koker, ta kjelen av varmen og legg på lokk. Sett kjelen i forvarmet ovn ved 100 ⁰C, på nederste rille. La grøten stå i ovnen ca. 70 minutter, til riskornene så vidt er møre. Rør av og til. Dersom grøten blir for tykk, spe med melk. Smak til med salt.
-
Stekte epleskiver: Stikk ut kjernehusene og del eplene i tynne skiver. Smelt smør i en panne på litt høy varme til det er gyllent. Legg i eplene og stek til de er gylne på begge sider. Dryss over sukker og kanel, tilsett lønnesirup og vend på eplene til de er godt dekket med sausen.
-
Server grøten med stekte epleskiver og et dryss med hakkede pistasjnøtter.