Ingredienser
Søndagsmiddagen er i boks! Reinsdyrstek med hjemmelaget grov potetmos, rosenkål og rørte tyttebær. Velbekomme!
Fremgangsmåte
-
Varm en panne med smør og olje. Surr steken gylden på høy varme. Legg steken over i en ildfast form og stek den i ovnen til den har en kjernetemperatur på 55-60 °C. Bruk termometer. La steken hvile ca. 5-10 minutter etter at du har tatt den ut av ovnen. Temperaturen stiger litt også etter at du har tatt ut steken ut av ovnen, så pass litt på – reinsdyr er best med rosa kjerne! Skrell og kok potetene møre. Mos dem grovt og bland inn smør og parmesan. Smaksett med muskat, salt og pepper. Stek rosenkål, sjalottløk, mandler og hvitløk i olje til det har fått litt farge. Dryss over hakket frisk persille og friske tyttebær til servering. Server kjøttet med potetstappe med parmesan, spennende tilbehør og litt sjy fra stekingen. God middag!