Smørbrødkake med spekeskinke
Med en imponerende smørbrødkake løfter du festen til nye høyder. Lag på lag med gode smaker blir ikke annet enn vellykket.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
REKERØRE
- 1REKERØRE
- 2Bland sammen reker, majones og crème fraîche.
- 3Ha i finhakket rødløk og dill.
- 4Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- 1
ERTEKREM
- 1ERTEKREM
- 2Miks sammen og smak til med salt og pepper.
- 1
EGGEKREM
- 1EGGEKREM
- 2Mos eggene med crème fraîche og majones.
- 3Smak til med salt og pepper.
- 4Bruk gjerne stavmikser.
- 1
TOPPING
- 1Her kan bare fantasien sette grenser! Det er veldig godt med Strandaskinke, reker og en miks av grønt, som asparges, reddiker og dill.
- 2Kokt egg, røkelaks og rogn er også kjempegodt!
- 1
MONTERING
- 1MONTERING
- 2Skjær loffen i 2 cm tykke skiver på langs. Skjær deretter av kantene.
- 3Det skal bli 4 lag med loff og 3 store loffskiver pr. lag.
- 4Sørg for at du har lagene ferdige og at de er ca. like store før du begynner å lage kaken.
- 5Begynn med første lag loff for så å smøre på rekerøren.
- 6Legg over et nytt lag loff og smør utover ertekremen.
- 7Legg over et nytt lag loff og ha eggekremen oppå.
- 8Etter siste lag med loff er det pynting av kaken som gjenstår.
- 9Vi har pyntet med et topplag av Philadelphia-ost, crème fraîche, asparges, reddiker og god Strandaskinke.
- 1
TOPPLAG
- 1TOPPLAG
- 2Bland Philadelphia-ost, crème fraîche, sitron, salt og pepper.
- 3Denne røren skal være på toppen og rundt på sidene, så det er viktig at den ikke blir for løs.
- 4Begynn med litt crème fraîche og ha i litt mer om det trengs. Det spørs hvor stor kake du lager.
- 5Sett kaken i kjøleskapet og server dagen etter! D
- 6Da har brødet blitt saftig av rørene og smaker bedre!
- 1