Pizza med chevre og fenalår

Pizza med chevre og fenalår
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Vi drømmer om en hvit jul. Men først og fremst drømmer vi om hvit pizza med chevre, tyttebær, fenalår og rødløk.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og olje. Elt deigen i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin eller litt mer for hånd. Sett til heving på et lunt sted i minst 45 minutter.
  2. Sett ovnen på 250 ºC. Bak ut to pizzabunner og legg dem på hver sin stekeplate med bakepapir.
  3. Osten skjæres i tynne skiver. Fordel halve mengden crème fraîche og ost på hver. Ha over frisk timian og rødløk i tynne skiver. Salte og pepre. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
  4. Bland eddik med salt og sukker til det er oppløst
  5. Tørr-rist mandler i et par minutter på medium varme i en stekepanne og grovhakk dem.
  6. Finsnitt rosenkål og ha i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene.
  7. Når pizzaen er ferdig topper du den med fenalår, friske tyttebær og den syrlige rosenkålsalaten. Utrolig godt med det søte, salte og syrlige sammen!