Pizza med kjøttboller, aromasopp og pære

Pizza med kjøttboller, aromasopp og pære
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Høy på pæra! Kjøttboller, aromasopp og pære er bare noen av grunnene til at denne pizzaen er rågod!

Fremgangsmåte

  1. Bland og elt deigen lenge og godt, bruk gjerne kjøkkenmaskin. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
  2. Ha soltørkede tomater, Muttitomater, olje, salt, hvitløk, basilikum og oregano i en kjele. Mos alt godt sammen med en sleiv. La sausen småkoke i ca. 30 minutter under omrøring, pass på at den ikke setter seg i bunnen. Kjør sausen jevn med stavmikser. Ha i en klype sukker for en mildere smak.
  3. Forvarm ovnen til 250 °C. Skjær rødløken i tynne skiver og varm dem i en panne til de blir myke. Rør inn 2 ss balsamicoeddik, og la løken ligge i pannen på lav varme. Kjevle deigen så tynn som du kan og legg den på en smurt stekeplate. Smør tomatsausen over deigen. Brun kjøttbollene. Ha revet Jarlsberg, chevre, sopp, kjøttboller og karamellisert rødløk på pizzaen. Stek pizzaen i ca. 12-15 minutter. Dette varierer litt fra ovn til ovn, men jo tynnere du kjevler deigen jo raskere går stekingen.
  4. Rist hakkede mandler til de blir lett gylne og legg dem til side. Tilsett litt olje i pannen. Stek grønnkål til den blir myk, et par minutter er nok. Skjær pære i tynne skiver eller båter. Server pizzaen toppet med grønnkål, pærer og ristede mandler. Dryss over balsamico og litt Drømmelett.