Ingredienser
Nydelig ostekake med hvit sjokolade – en fest for øyet! Friske bær og vakker pynt gjør denne til en garantert suksess.
Fremgangsmåte
-
Først lager du bunnen: Smelt smøret. Knus havrekjeks i kjøkkenmaskin og bland i smøret og appelsin/sitron-zest. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Sett formen i forvarmet stekeovn ved 175 °C. Stek bunnen i ca. 7 minutter. Avkjøl. Senk varmen i ovnen til 140 °C. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.
-
Fyll: Brekk sjokoladen i biter og smelt den forsiktig i en kjele sammen med kremfløte – pass på å røre. Visp forsiktig sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp, på lav hastighet, til ostemassen blir luftig og glatt. Ha i mango i biter eller bringebær. Bland sjokolade- og kremblandingen inn i ostemassen. Hell massen i springformen og sett den i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad). Stek kaken i ca. 1-1½ time ved 140 °C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i midten. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca. 1 time før den tas ut og settes til avkjøling. Pyntes og serveres med frisk mango, bringebær og fersken.