Ostefat med hjemmelaget kjeks og spekeskinke

Ostefat med hjemmelaget kjeks og spekeskinke
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ostefatet redder enhver matkrise. Finn noen favoritter hos din nærmeste SPAR-butikk og server med spekeskinke, fiken, druer, nøtter og honning.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i sirup og vann og bland godt sammen. Del deigen i 4 deler. Ha litt mel på et bakepapir eller et bord og trykk ut deigen med hendene først, deretter bruker du kjevle. Den skal bli supertynn. Ha over litt ekstra sesamfrø og salt som kjevles inn på toppen. Stek i ovnen i 5-10 minutter. Avkjøles på rist. Bryt kjeksen i ujevne biter når den er kald. Vi anbefaler god spekeskinke til kjeksen.
  2. Velg dine favorittoster hos oss i SPAR. En miks av litt forskjellige oster er fint.
  3. Forslag til godt tilbehør er fiken, druer, nøtter, flytende honning, syltetøy eller marmelade.