Muffins med kremosttopping

Muffins med kremosttopping
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fruktig julemuffins med kremosttopping gjør seg nydelig på kakebordet, og smaker helt himmelsk!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Kutt den tørkede frukten i små biter. Bland tørket frukt, solbærsirup, sukker, smør og krydder i en stor stekepanne. Stek på lav varme til smøret smelter og sukkeret er oppløst. La det småboble i ca 5 moinutter. Sett til avkjøling.
  3. Bland mel, bakepulver og egg i en bolle. Tilsett den avkjølte fruktmiksen og rød godt sammen.
  4. Fordel i 6-8 store muffinsformer. Stek midt i ovnen i ca 25-30 minutter.
  5. Bland sammen kremost og melis til en topping. Topp kakene med søt, hvit frosting.
  6. Fra SPAR julehefte 2019