Saftig svineknoke med stekt svor og surkål

«Schweinshaxe mit sauerkraut» er kokt og stekt svineknoke med kål som er fermentert fra noen få dager og opptil flere uker. Retten serveres ofte på oktoberfest og er skikkelig mumsemat.

Over 60 min
Enkel
Saftig svineknoke med stekt svor og surkål

Slik gjør du

  1. Svineknoker

    1. 1
      Legg svineknokene i usaltet, kokende vann, med laurbærblad. Vannet skal dekke kjøttet. Skru ned varmen og la kjøttet trekke rett under kokepunktet ca. 3 timer, eller til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Ta knokene opp fra kraften, legg dem på en rist over en langpanne, snitt svoren og stek kjøttet ved 225 ⁰C i ca. 30 minutter til svoren er gyllen og litt sprø. Skru gjerne på varmluft og grill mot slutten av steketiden. Pass på at svoren ikke blir brent.
      Tips!

      Du trenger en stor kjele som passer til 4 svineknoker. Røkt svineknoke kan erstattes med lettsaltet svineknoke.

  2. Surkål med løk og bacon

    1. 1
      Finsnitt kål (fjern stilken), skjær løk i skiver. Sprøstek bacon i smør på litt sterk varme i en panne, tilsett løken, la det surre litt sammen. Ha det i en kjele, tilsett kål, einebær, kraft og salt. Kok opp, sett på lokk, skru ned varmen og la kålen småkoke i ca. 1 time. Rør av og til. Smak til med sukker, eddik, salt og pepper.
      Tips!

      Surkålen kan fint lages dagen før servering.

  3. Til servering

    1. 1
      Server knokene med kokte poteter, surkål, grov sennep, sølvløk, små syltet agurk og gjerne litt sjy.

Lignende oppskrifter