Nachos bowl
Bowls har blitt en hit og det har blitt en trend å lage maten i porsjonsstørrelser. Dette passer perfekt til nachos - hvor fristende er det vel ikke med en skål proppfull av tortillachips, tacokrydret karbonadedeig, smeltet ost, sorte bønner, syltet rødløk og jalapeño? Serveres med vårløk, friske tomater, hjemmelaget cheddarsaus og salsa.
20-40 min
EnkelSlik gjør du
Nachos
- 1Forvarm stekeovnen til 190 ⁰C. Sett frem fire store ildfaste porsjonsboller.
- 1
Hurtigsyltet rødløk
- 1Legg rødløken i ett ildfast glass.
- 2Kok opp vann, sukker, eddik og salt, hell over løken og sett til side.
- 1
Topping
- 1Ha Melange i en panne på sterk varme, la det bli gyllent, brun karbonadedeigen.
- 2Tilsett løk, la det surre sammen i 1 min, rør inn tacokrydder og vann. La det småkoke i 5 minutter.
- 3Tilsett paprika og bland godt sammen. Sil av bønnene og skyll de godt i kaldt vann.
- 4Legg tortillachips i bollene. Dryss over 1/3 av osten, fordel stekt karbonadedeig over, dryss over resten av osten og deretter bønner, syltet rødløk og jalapeño.
- 5Stek på midterste rille i 7-10 minutter, til osten har smeltet og er litt gyllen.
- 6Legg på vårløk, chili, tomater og frisk koriander. Server med cheddarsaus og gjerne en god salsa, guacamole og rømme.Tips!
Dersom du ikke har ildfaste boller bruk en stor ildfast form.
- 1
Cheddarsaus
- 1Smelt margarin i en liten kjele på middels sterk varme.
- 2Rør inn hvetemel, spe med melk til en glatt saus. Tilsett krydder og la sausen småkoke i ca. 5 minutter, slik at melsmaken blir borte. Rør av og til.
- 3Skru ned varmen (ta ev. kjelen litt av varmen), rør inn litt og litt revet ost til alt har smeltet. Dersom sausen blir veldig tykk, pisk inn 1 ss melk av gangen til ønsket konsistens. Pass på at sausen ikke blir for varm etter at du har tilsatt ost, da kan den bli kornete.
- 4Server sausen lun.Tips!
Cheddarsausen kan varmes opp i mikro eller i kjele på svak varme.
- 1