Myke pretzels med deilig cheddardipp
Pretzels eller saltkringler er myke inni og har en litt tykk skorpe på utsiden. De er ett populært innslag på oktoberfest i Tyskland og ekstra gode med en lun cheddardipp til.
60+ min
Middels
Slik gjør du
Deig
- 1Ha tørrgjær, vann og sukker i en bakebolle, og rør det godt sammen. La det stå i ca. 5 minutter til det bobler litt. Tilsett hvetemel og salt (ikke tilsett alt melet med en gang, hold av til justering av deigen). Elt på middels hastighet i ca. 5 min. til deigen så vidt slipper bollen. Form til en ball og smør litt olje rundt deigen. Dekk til med plastfilm og hev til dobbel størrelse. Ha deigen på et lett melet bakebord, del i 8 like store deler. Trill ut til små pølser, legg på bakebrett med bakepapir. La deigen hvile under plastfilm i ca. 10 minutter.
- 2Trill hvert emne ut til en lang pølse (40-50 cm), start på midten og trill utover slik at pølsa er tynnere i endene enn på midten. Form til en ring, tvinn endene to ganger rundt hverandre, brett dem over ringen, slik at du får en kringle.
- 1
Bakepulverbad
- 1Kok opp vann og bakepulver i en vid kjele, kok en til to kringler av gangen, ca. 1 minutt. Kringlene skal svelle til de blir store, så det må være godt med vann og plass rundt. Bruk en hullsleiv, så mest mulig vann renner av.
- 2Legg kringlene på stekebrett, dryss over salt og stek på midterste rille 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
- 1
Cheddardipp
- 1Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme. Visp inn hvetemel, spe med litt og litt melk. Tilsett hvitløkspulver og sennep, la sausen småkoke i 5 min. Rør av og til. Tilsett ost, rør til osten har smeltet. Smak til med litt salt. Pass på at sausen ikke blir for varm etter at du har hatt i ost, da kan den bli kornete.Tips!
En godt lagret cheddar gir en ekstra god dipp. Sausen kan varmes forsiktig opp igjen på svak varme.
- 1