Meze

Meze er Midtøstens tapas og har mange smakfulle klassikere. Her er oppskrift på Marokkanske kefta - proppfulle av varme krydder og urter, og smaksrik ris pilaff med rosiner, mandler, granateple og frisk mynte.

40-60 min
Enkel
Meze
Tips!

Kjøttbollene blir ekstra gode dersom du lar deigen stå en time og trekke smak fra alle de gode krydderne og urtene.
Enkelte risvarianter anbefales å bløtlegges i kaldt vann 30 minutter før koking - sjekk fremgangsmåte på pakken nøye. Følg anbefalt væskemengde.

Slik gjør du

  1. Til topping

    1. 1
      Slik gjør du:
      Kefta: Bland sammen alle ingrediensene og form deigen til avlange små boller. Stek kjøttbollene på litt sterk varme i en panne med olivenolje, helt til de er gjennomstekte.
    2. 2
      Ris Pilaff:
      Bløtlegg risen etter anvisning. Skyll risen 2 ganger i kaldt vann, sil godt av. Ha olje og smør i en kjele på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk blankt, tilsett ris og gurkemeie, la det surre sammen i ca. 2 minutter. Hell på kokende buljong og rosiner. Kok etter anvisning på rispakken. Ta risen av varmen og la den stå under lokk i omtrent 10 minutter. Rør opp risen med en gaffel, ha den på et stort serveringsfat. Fordel kjøttbollene over, dryss over mandler, granateple og hakket frisk mynte.

Lignende oppskrifter