Meze
Meze er Midtøstens tapas og har mange smakfulle klassikere. Her er oppskrift på Marokkanske kefta - proppfulle av varme krydder og urter, og smaksrik ris pilaff med rosiner, mandler, granateple og frisk mynte.
40-60 min
EnkelTips!
Kjøttbollene blir ekstra gode dersom du lar deigen stå en time og trekke smak fra alle de gode krydderne og urtene.
Enkelte risvarianter anbefales å bløtlegges i kaldt vann 30 minutter før koking - sjekk fremgangsmåte på pakken nøye. Følg anbefalt væskemengde.
Slik gjør du
Til topping
- 1Slik gjør du:
Kefta: Bland sammen alle ingrediensene og form deigen til avlange små boller. Stek kjøttbollene på litt sterk varme i en panne med olivenolje, helt til de er gjennomstekte. - 2Ris Pilaff:
Bløtlegg risen etter anvisning. Skyll risen 2 ganger i kaldt vann, sil godt av. Ha olje og smør i en kjele på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk blankt, tilsett ris og gurkemeie, la det surre sammen i ca. 2 minutter. Hell på kokende buljong og rosiner. Kok etter anvisning på rispakken. Ta risen av varmen og la den stå under lokk i omtrent 10 minutter. Rør opp risen med en gaffel, ha den på et stort serveringsfat. Fordel kjøttbollene over, dryss over mandler, granateple og hakket frisk mynte.
- 1