Klassisk norsk taco med hjemmelaget tortillalefse
Fredag er for mange ikke den helt samme uten «tacofredag», der man setter frem skåler med tacokrydret kjøttdeig, ulike typer grønnsaker, ost, salsa, guacamole og rømme og ekstra godt er det når man har hjemmelaget tortillalefse til.
Over 60 min
MiddelsTips!
Sjekk ut tacohylla til SPAR, kanskje du finner en ny favoritt topping.
Slik gjør du
Hjemmelagede tortillalefser (ca.16 stk.)
- 1Ha alle ingrediensene (hold av litt hvetemel til justering av deigen) i en bakebolle, elt sammen på middels hastighet til en smidig deig.
- 2Dekk til med plastfilm og la deigen hvile i romtemperatur i ca. 10 min.
- 3Del i 16 like store emner, trill ut til boller, dekk til med plastfilm og la deigen hvile på nytt i 10 minutter.
- 4Dryss litt hvetemel på et bord, ta ut en og en bolle (slik at overflaten ikke tørker), kjevle ut til tynne runde lefser (ca. 24 cm).
- 5Stek lefsene på litt sterk varme i en tørr stekepanne. Når lefsene får bobler og er litt gylne, snu og stek ferdig på andre siden.
- 6Legg lefsene i stabel under et kjøkkenhåndklede, slik at de holder seg myke og lune.
- 1
Til servering
- 1Sett frem skåler med hakkede grønnsaker, guacamole, salsa og rømme.
- 2Server gjerne med litt tortillachips du kan knuse over kjøttdeigfyllet før du ruller sammen til en deilig tacolefse.Tips!
Isbergsalat kan erstattes med Crispisalat.
Har du syltet rødløk, fetaost i terninger og en god mangochutney på lur, sett det frem, det smaker nemlig utrolig godt til taco.
- 1