Currywurst med pommes frites
Currywurst er en tysk rett man ofte finner som streetfood og består av stekte pølser servert med en litt sterk ketchupsaus med curry, servert med pommes frites.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
Currywurstsaus
- 1Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme.
- 2Tilsett løk og hvitløk, og la det surre sammen til det er mykt og blankt. Tilsett curry, paprikapulver, nellik og kanel, stek sammen ca. ½ minutt.
- 3Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen småkoke i ca. 15 min. Rør av og til. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller blender.Tips!
Sausen får en ekstra god kryddersmak dersom du lager den dagen før servering. Oppbevares kjølig.
- 1
Til servering
- 1Stek pølsene på middels sterk varme i litt olje eller margarin, til de har en gyllen og litt tykk stekeskorpe. Del i gaffelstore biter. x
- 2Stek pølsene på middels sterk varme i litt olje eller margarin, til de har en gyllen og litt tykk stekeskorpe. Del i gaffelstore biter. Stek pommes frites etter anvisning, dryss over litt salt og server med sausen. Dryss gjerne over litt malt curry.
- 1