Lun løksuppe

Lun løksuppe
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Kan vi friste deg med fransk løksuppe med bacon, hvitløk og deilige, sprø, hjemmelagde krutonger? Denne suppen blir man både varm og glad av! God til middag, god til lunsj.

Fremgangsmåte

  1. Skjær løken i ringer eller tynne båter. Smelt smøret og grovhakk hvitløk. Surr løken myk i smøret og ha i hvitløken på slutten. Stek i ca. 10 minutter. Hell over vann og buljong. La det koke opp sammen med sukker, finhakket timian, sort pepper og laurbærblad. La alt småkoke i ca. 20 minutter. Topp med sprøstekt bacon etter ønske. Fordel den varme suppen i 4 dype, ildfaste skåler. Ha over gammelt brød i biter og litt revet ost. Gratinér under grill i ovnen i ca. 5 minutter på 250 °C. Pass på at det ikke blir brent – det skal bare bli gyldent! Denne suppen er perfekt til kjølige høstkvelder eller på fjellet etter enfin tur. Vi har den ihvertfall på vår favorittliste denne høsten.