Laks med grønnsaker og Creme Fraiche
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Rømmedressing
- 1Sett ovnen på 200 °C. Legg laks i en ildfast form og dryss over olje og sesamfrø. Stek fisken i ovnen
i ca. 15 minutter. Skrell og skjær sellerirot i biter og kok den mør med litt salt. Hell av vannet, mos
og tilsett Crème Fraîche. Varm opp og smak til med salt og pepper.
Skrell gulrot og skjær den i tynne,
lange strimler med en mandolin eller ostehøvel. Del agurken på langs og fjern kjernene med en skje.
Skjær agurkskiver på langs og legg dem i kaldt vann sammen med gulrot. Vask vårløk og ta vekk rota.
Skjær den i tynne strimler og ha i vannet. Grønnsakene kommer til å “krølle” seg litt og bli ekstra sprø.
Det passer godt sammen med den myke puréen og lettstekte laksen.
Lag rømmedressing. Bland lettrømme med saft og skall av 1 lime. Press i hvitløk og smak til med
salt og pepper. Server gjerne retten med litt frisk basilikum eller koriander.
- 1