Kyllingspidd med grillet vårløk og nøttedip

Kyllingspidd med grillet vårløk og nøttedip
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sommeren er høysesong for grillkos og late dager. Her en en spennende grillspidd-variant med kylling.

Fremgangsmåte

  1. Legg spiddene i vann slik at de tåler varmen på grillen.
  2. Skjær kyllingbrystene i terninger. Bland alle ingrediensene med kyllingen og la det stå i kjøleskapet i 2 timer.
  3. Lag dipen mens du venter på kyllingen. Ha nøttene i en kjøkkenmaskin eller morter og grovmal dem. Tilsett brødsmuler, hvitløk, salt og pepper. Rør inn olivenolje, sitronsaft og vann litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
  4. Træ kyllingen på spiddene sammen med noen limebåter hvis du vil, og grill de i 8-10 min til kjøttet er gjennomstekt. Legg vårløken på grillen de siste minuttene og server det hele med nøttedipen.