Kyllingsalat med beter og byggryn

Kyllingsalat med beter og byggryn
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag en ny vri på kyllingsalaten med beter, byggryn og ovnsbakte gulrøtter.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Skrell og del opp gulrøtter i staver. Vask purren og del den på midten, deretter på langs slik at du får 4 biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med smør. Bland sammen honning, finhakket hvitløk, krydder og saft fra en appelsin og hell det over grønnsakene. Stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  2. Kok byggryn som anvist på pakken. Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og tørket timian. Stek de i litt smør i en panne på middels til høy varme til de er gylne på alle sider. Senk deretter temperaturen og la de ettersteke på lav varme i ca. 20 minutter til de er gjennomstekt. Snu kyllingen underveis.
  3. Skrell beter eller kålrot og skjær det tynt, gjerne med en mandolin. Skrell appelsinene og skjær de i skiver eller grove biter. Rist pinjekjernene til de har fått litt farge i en medium varm og tørr stekepanne.
  4. Fordel de kokte byggrynene på et stort fat og ha over de honningstekte grønnsakene, beter og appelsinskivene. Topp det hele med pinjekjerner, revede biter av mozzarella, litt ekstra olivenolje og litt salt etter smak. Server den lune salaten sammen med kyllingfiletene.