Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Det ultimate kosemåltid: helstekt kylling med rotgrønnsaker.

Over 60 min
Middels
Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 ºC. Legg kyllingen i en ildfast form. Del opp sitronen i båter og finhakk hvitløken. Fyll kyllingen med sitron og rosmarin. Trykk hvitløk og smør
      inn under skinnet på kyllingen. Ha over godt med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 1,5 time eller til kyllingen har en indre temperatur på ca. 82 ºC ved beinet.
    2. 2
      Del opp rotgrønnsaker i like store biter slik at de får lik steketid. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca 30-40 minutter til gyldne, enten etter at kyllingen er ferdig eller sammen med siste rest av steketiden.
    3. 3
      Hell over sjyen fra kyllingen i en gryte og kok ned til halv mengde. Ha fløte og soyasaus i sausen og jevn med litt maisenna om du vil ha den tykkere. Server kyllingen med rotgrønnsaker, saus, solbærsyltetøy og frisk rosmarin.