Helstekt kalkun med ovnsstekte søtpoteter, marshmallows og nøttecrumble

Helstekt og med ovnsstekte søtpoteter, marshmallows
og nøttecrumble, bønner og magisk saus. Yummi!

Over 60 min
Vanskelig
Helstekt kalkun med ovnsstekte søtpoteter, marshmallows og nøttecrumble

Slik gjør du

  1. Kalkun

    1. 1
      Tin kalkunen i minst 48 timer i kjøleskapet. Fjern posen med innmat inni fuglen.
      Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig og legg den i en langpanne. Lag små lommer i skinnet og fyll med hvitløk og smør. Skrell epler og del opp i båter. Fyll kalkunen med eple og tranebær. Knyt hyssing rundt beina og stram til. Pensle kalkunen med smør, salt og pepper. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 minutter pr kilo. Ha litt hvitvin i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før den serveres.
  2. Tilbehør

    1. 1
      Skrell og del søtpotet i tynne skiver. Legg båtene tett i en ildfast form, og stek i ovnen
      i ca 45 minutter – til de er myke. Bland finhakkede nøtter, solsikkekjerner og hvetemel.
      Smelt smør og ha det over. Bland godt sammen. Dryss nøttemiksen over søtpotetene.
      Ha over salt og pepper. Stek videre i ovnen til toppingen har fått en gyllen farge. Vil du
      lage skikkelig amerikansk kalkunmiddag kan du toppe søtpotet- og nøtteformen med
      litt marshmallows.
  3. Saus

    1. 1
      Lag sausen. Bland steikesjy fra kalkunen med kremfløte og litt eplejuice. Ha i sennep, soyasaus og grønnpepper. Bland godt. Rør ut maizena i litt væske og hell i sausen.
      Kok opp. Server kalkunen med søtpotetpai, kokte brekkbønner, kremet saus og litt
      stuffing ved siden av.