Kremet søtpotetsuppe

Kremet søtpotetsuppe
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hvem har sagt at suppe ikke er et fullverdig måltid? Suppe på søtpotet gjør skam på utsagnet. Topp gjerne med ristede valnøtter og cheddarchips.

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotet og løk. Del dem opp i mindre biter. Grovhakk hvitløken. Ha alt i en stor kasserolle sammen med litt olje. Surr det på middels temperatur i ca. 5 minutter så det får litt farge.
  2. Hell i fløte, vann og grønnsaksbuljong. La det småkoke til søtpoteten er myk. Kjør den slett med stavmikser.
  3. Del og rist valnøtter i en stekepanne og dryss over suppen. Smak til med salt og pepper.
  4. Server suppen varm, toppet med urteolje, nøtter og ostechips.
  5. Miks urtene med olivenolje, salt, pepper og litt sitronsaft med en stavmikser.
  6. Fordel osten i skiver på et bakepapir på et stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 ºC. Stek osten i ca. 5-10 minutter til det bobler og den har smeltet helt. Osten skal nesten bli litt brent.
  7. La det bli helt kaldt før du bryter den opp i mindre biter.