Ingredienser
Fisk trenger ikke være komplisert! Prøv ovnsbakt laks med kremet pasta, sopp og hasselnøtter. Enkelt å fikse – enda enklere å nyte.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 180 ºC. Kok pasta som angitt på pakken.
-
Legg laksen i en ildfast form og sprinkle over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
-
Bland sammen eggeplommer, finraspet parmesan, salt og pepper i en stor bolle.
-
Del opp soppen og stek den i smør sammen med aspargesbønner og grovhakket hvitløk. Før du heller av pastavannet, har du 2 dl oppi bollen med egg og ost. La pastavannet kjøle seg ned litt så det ikke blir eggerøre. Bland det godt sammen og tilsett den nykokte pastaen. Smak til med salt og pepper.
-
Server pastaen med stekte grønnsaker og ovnsbakt laks. Server gjerne med en ekstra eggeplomme og mer raspet parmesan. Topp med frisk timian og grovhakkede hasselnøtter.