Kjøttkaker i brun saus med First Price

Kjøttkaker i brun saus med First Price
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Kjøttkaker i brun saus er en tradisjonell søndagsfavoritt, men har du noen gang prøvd å lage dem selv fra grunnen av? Det er slett ikke så vanskelig som man kanskje kunne tro. Faktisk er sausen det vanskeligste å lykkes med og der trår First Price til med en hjelpende hånd.

Fremgangsmåte

  1. Poteter er fast tilbehør til kjøttkaker og tar litt tid. Et godt tips er derfor å starte med å skrelle poteter og sette på vann til dem.
  2. For å lage kjøttkakene putter du bare alle ingrediensene, kjøttdeig, egg, salt, pepper og potetmel i en bolle og blander godt. Du kan gjøre det for hånd eller bruke en foodprocessor så du får en jevnere og finere deig. Form deigen til kaker, eller andre fasonger du har lyst på. Det er du som bestemmer når du lager dem selv. Stek i smør på middels varme under lokk til de er gjennomstekt. Er du i tvil, kan du skjære et lite kutt i en av dem for å se inni.
  3. Den brune sausen lager du lett ved å følge anvisingen på pakningen. Skjær gulrøtter i staver og kok opp både gulrøtter og rosenkål.
  4. Server kjøttkakene på et fat med brun saus, poteter, gulrøtter, rosenkål og tyttebærsyltetøy. Og du; hvis du overkoker potetene så de faller fra hverandre, bland inn First Price margarin og litt melk så blir det potetmos. Godt det også.